photo-1516979187457-637abb4f9353.jpeg

Suositut klassikkokirjat isänpäivään

Isänpäivä tulee ajallaan joka vuosi, mutta moni meistä ei kuitenkaan osaa valmistautua siihen ajoissa. Vaikka isä on meille monelle yksi elämämme rakkaimmista ihmisistä, joskus on vaikeaa valita läheiselle lahjaa. Vaikeaa se on erityisesti silloin, kun haluamme, että lahja merkitsee sekä saajalle että antajalleen jotain. Onneksi isänpäivälahjoja saa tilattua netistä nopeasti ja helposti myös suoraan omaan kotiosoitteeseen, ja näitä vitsikkäitä ja käytännöllisiä lahjoja voi täydentää myös isälle mieluisalla kirjalla.

Kirja on lähes aina takuuvarma lahja erityisesti silloin, kun tietää, minkä tyylisestä kirjallisuudesta lahjan saaja pitää. Isän kirjahyllyllä kannattaa siis pyörähtää jo hyvissä ajoin ennen isänpäivää, jotta lahjaksi osuu juuri sellainen kirja, joka on isälle varmasti mieluisa.

Esittelemme seuraavaksi loistavia kirjavalintoja, jotka kuuluvat tämän päivän kirjallisuuden maailman klassikkoteoksiin, ja tulevat hurmaamaan lukemista rakastavan isän tämän tärkeänä päivänä.

Suositut klassikot isälle

Dan Brownin Da Vinci -koodi

Da Vinci -koodi on yhdysvaltalaisen kirjailija Dan Brownin vuonna 2003 julkaisema romaani, jossa maailman vanhimmat teoriat ja uskomukset kietoutuvat hurjaksi salaliittoteoriaksi. Toimintaa ja vaaraa ei jää tästä kirjasta puuttumaan. Teoksesta tuli lähes heti julkaisunsa jälkeen valtava myyntimenestys, ja kirjasarjan ensimmäistä osaa on myyty kymmeniä miljoonia ympäri maailman.

Fjodor Dostojevskin Rikos ja rangaistus

Rikos ja rangaistus on venäläisen kirjailija Fjodor Dostojevskin tunnetuin teos. Vuonna 1866 julkaistu romaani sekoittaa ihmismielen moraalisia ongelmia salapoliisiromaanin ja rakkaustarinan piirteisiin, mikä on tehnyt tästä Dostojevskin klassikkokirjasta monen kirjatoukan kaikkien aikojen suosikkiteoksen.

J.D. Salingerin Sieppari ruispellossa

Sieppari ruispellossa on yhdysvaltalaisen kirjailija J. D. Salingerin kirjoittama ja vuonna 1951 julkaistu romaani, joka perustuu kapinallisen koululaisen Holden Caulfieldin edestakaisin ajelehtiviin seikkailuihin, ajatuksiin ja maailmankatsomukseen 1940-luvun sekasortoisessa New Yorkissa. Tämä teos on sinällään jännittävä valinta, sillä sen piilomerkityksistä on puhuttu ja keskusteltu jo useiden vuosikymmenten ajan.

Nikolai Gogolin Kuolleet sielut

Kuolleet sielut on venäläisen kirjailija Nikolai Gogolin kirjoittama romaani, jossa pääosaan ovat päässeet salaperäisen Tšitšikovin ostosmatkat, ja niistä koituvat vieläkin omituisemmat tapahtumat. Päähenkilö Tšitšikov ostaa matkojensa varrelta kuolleita maaorjien sieluja, joita ei ole vielä poistettu henkikirjasta. Salaperäinen ja samalla satiirinen teos on tehnyt Gogolista yhden Venäjän kuuluisimmista kirjailijoista, ja tämä teos kuuluu ehdottomasti myös jokaisen lukutoukan ykkösvalintoihin.

Frans Emil Sillanpään Hurskas Kurjuus

Hurskas kurjuus on suomalaisen kirjailija Frans Emil Sillanpään vuonna 1919 kirjoittama romaani, jonka teemana näyttelee Suomessa käyty sisällissota vuonna 1918. Romaanissa keskitytään pääosassa olevan yksinkertaisen, mutta hyväsydämisen torppari Juha Toivolan elämäntarinaan.

Tätä varsin puhuttelevaa kirjaa ei itse asiassa uskallettu julkaista heti sisällissodan jälkeen, ja se sai julkaisunsa jälkeen paljon kritiikkiä sodan molemmilta osapuolilta. Tänä päivänä Hurskas Kurjuus kuuluu kuitenkin monen kirjatoukan suomenkielisiin klassikkoteoksiin, ja kiinnostaa varmasti erityisesti niitä isiä, jotka mielellään lukevat tarinoita sota-ajoilta.

Ilkka Remeksen Ruttokellot

Ruttokellot on suomalaisen kirjailija Ilkka Remeksen kirjoittama, ja vuonna 2000 julkaistu jännitysromaani. Remeksen tapaan myös Ruttokellot on täynnä draamaa, jännitystä ja valtavia poliisioperaatioita, jotka tempaavat lukijan mukaansa nerokkailla ja odottamattomilla juonenkäänteillä. Ruttokellot sai heti julkaisunsa jälkeen runsaasti positiivista kritiikkiä, ja sitä pidetään yhtenä suomalaisen jännityskirjallisuuden klassikoista.

artwork-lite