Juuoajoojoo.jpg

Teatterissa käynti avartaa omaa maailmankuvaa

Milloin sinä olet käynyt viimeksi teatterissa? Teatterissa käyminen tuo mukanaan monia hyötyjä, kuten vähentää stressiä, joka puolestaan parantaa sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Edellä mainittujen lisäksi teatterissa käymisen on sanottu vähentävän huolia ja parantavan muun muassa sydänterveyttä, sillä aivot ja sydän rentoutuvat mielenkiintoista teatteriesitystä katsellessa. Kulttuurilla, kuten elämyksiä tarjoavilla teatteriesityksillä on aina ollut positiivinen vaikutus yksittäisen ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin.

Luonto elämyksineen on kuin teatteri

Monille ihmisille metsä on kuin teatteri. Mieli virkistyy, sydän rentoutuu ja aivot saavat virikkeitä tuulen huminasta puiden oksilla, lintujen laulusta ja metsän vehreydestä. Kokeile sinäkin. Lähde metsäretkelle yksin tai yhdessä ystävän tai vaikkapa rakkaan koirakaverin kanssa. Luontoon lähteminen on helppoa, ota siis koiran valjaat eteisen naulakosta, pue ne ylle innokkaalle eläinystävälle ja sitten vain yhdessä luontoon teatterinkaltaisia elämyksiä hakemaan!

Kestävät, helposti puettavat ja ennen kaikkea koiraystävän kannalta ergonomiset koiran valjaat puet hetkessä lemmikin ylle ja seikkailu luonnossa voi alkaa!

Nykyään valjaiden ostaminen on helppoa vaikka tietokoneen avulla sohvalla istuen. Oikeanlaisille ja juuri sinulle koirallesi sopivat yksilölliset ja hyvin istuvat koiran valjaat löytyvät helposti verkosta. Muistathan, että koiran valjaat eivät saa painaa eivätkä kiristää, vaan ne mahdollistavat lemmikille juuri sen oman, yksilöllisen tavan nauttia ulkoilusta luonnon rauhassa!

Teatterissa käynnin on sanottu myös auttavan arjessa jaksamiseen vahvistamalla yksittäisen henkilön sidettä yhteiskuntaan. Useimmissa kunnissa halutaan panostaa paitsi työllisyyteen, terveyteen ja hyvinvointiin niin myös kulttuuriin, joka on tärkeä terveyden osatekijä.

Kulttuuri tarjoaa työtä ja hyvinvointia

Teatteri-, taide-, kirjallisuus-, sekä liikunta- että musiikkikulttuuri tuovat kotimaahan uusia työpaikkoja. Kulttuuri herättää myös kaipuuta kauneuteen ja hyvään oloon sekä herättää keskustelua kaikille tärkeistä ajankohtaisista aiheista.

Suomessa kulttuuria on tarjolla kaiken ikäisille. Tiesitkö, että Suomessa on 57 toimivaa valtionosuusteatteria sekä useimmille kulttuurin ystäville tutut Suomen Kansallisooppera ja Suomen kansallisteatteri. Tärkeää roolia Suomessa vetävät myös suositut rekisteröityneet ammattilaisteatterit, joita löytyy kotimaasta kaikkiaan 107 kappaletta eri puolilta Suomea.

Suomen vanhin teatteri löytyy Turusta ja on nimeltään Åbo Svenska Teater. Teatterin ikä on huikeat 183 vuotta, joten kulttuuria on aina pidetty Suomessa todella tärkeänä. Lähde sinäkin nauttimaan elämyksiä antavista teatteriesityksistä. Teatteri parhaimmillaan antaa hyvän olon pitkäksi aikaa taidokkaan puheen-, musiikin-, tanssin-, pantomiimin-, oopperan- ja operetin avulla. Muistathan käydä myös paikkakuntasi kesäteattereissa, jossa esitetään sekä uusia näytelmän muotoon käsikirjoitettuja elämyksiä että vanhoja klassikoita.

artwork-lite